Gouda nam bijna Arnhem in!

 Het gebeurt niet vaak dat een voetbalclub uit Gouda het opneemt tegen een  professionele voetbalclub uit het oosten van het Land.

Maar woensdag 14 december 2016 gebeurde het toch. De amateurs van Jodan Boys uit Oosterwei namen het op tegen de overbetaalde voetballers van Vitesse voor de KNVB-beker. Nu doet zich het feit voor dat op die avond ook een raadsvergadering stond gepland van de “ondergewaardeerde” maar overbetaalde vergadertijgers uit de gemeenteraad.

En wat nog niet eerder gebeurde in de geschiedenis van de politiek van Gouda werd een raadsvergadering gecanceld om raadsleden en college de kans te geven naar Arnhem te gaan. Aangezien Gouda de stad van de stroopwafels is (en nog meer) mocht ik als oude Stroopwafel mee maar niet eerder nadat ik bij de gemeentelijke overheid een voorschot had gekregen op mijn (on)rechtmatige uitkering. Tenslotte moet ik mij ook melden voor het zoeken naar werk dus leek het me verstandig om dit ook bij mijn aanvraag te vermelden. Aangezien ik verwees naar een tweet waarin stond dat het college ook naar Arnhem ging was het voorschot snel geregeld. Het kan dus wel.

In de dubbeldekker waarin ik mee mocht rijden zat de stemming er goed in en viel mijn leeftijd ook niet op aangezien iedereen in de bus inmiddels wel een waas voor ogen had. Liederen als: “we maken Vitesse in”, “wij gaan Europa in” en “wij zijn de besten” werden flink geoefend. Ik deed nog een poging om duidelijk te maken dat de bus toch echt niet verder ging dan Arnhem en dat ik geen kaartje had gekocht voor Europa maar dat geluid heeft niemand gehoord.

Na aankomst bij het stadion van Vitesse werd, tegen mijn wil in, de oude Stroopwafel tot op het bot gefouilleerd alsof ik van plan was het Stadion op te blazen. Met mijn gemeentelijke uitkering kan ik nog niet eens een rotje kopen laat staan zwaarder materiaal. Op de tribune zag ik al snel dat ik weer een verkeerde keus had gemaakt. Op de ‘ere’ tribune zag ik n.l. het college van B&W en raadsleden die netjes naast elkaar zaten. Mogelijk een bewuste actie om de coalitie en oppositie eens naast elkaar te zetten in plaats van tegen over elkaar. Aangezien onze Goudse Jodan Boys achterban zo veel geluid produceerden zullen de raadsleden wel twee keer drie kwartier hun mond hebben gehouden.

Maar als oude Stroopwafel was ik trots op onze Goudse achterban, het leek wel of er alleen maar supporters uit Gouda aanwezig waren. We zijn niet alleen de beste met onze binnenstad, bibliotheek etc. maar ook de beste in het produceren van de nodige decibels. Nu het voetbal nog.

Op het veld stond een echt en hecht Gouds voetbal team. De voetballers van Jodan Boys werkten goed samen, gunden elkaar de bal, liepen geen vliegen af te vangen, hadden plezier in wat ze deden en gingen vol trots na de wedstrijd naar de kleedkamer.

Wat een geweldig voorbeeld voor het college van B&W en onze raadsleden uit Gouda. Hoogste tijd dat zij het voorbeeld van de Jodan Boys in Arnhem gaan volgen in de raadszaal.

Goed samenwerken, elkaar iets gunnen, geen vliegen afvangen enz. Dan wordt het ook voor de oude Gerrit Stroopwafel weer een feest om raadsvergaderingen bij te wonen en de raadsleden aan te moedigen met de kreet “Wij zijn de beste raad”, maar dat zal nog wel even duren.

 

Uw (oude) voetballende

Gerrit Stroopwafel.