Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Bij mij geen “Toon” in huis

Recent werd mij de vraag voorgehouden of ik een asielzoeker in mijn huis zou opnemen. Nu heb ik ook de beelden gezien van de ellende van die mensen dus is mijn hart goed genoeg om een asielzoeker onderdak te bieden. Maar ja in Gouda kiezen ze voor een massaal ontvangst in de PWA dus kan ik mijn deur wel dichthouden.

Maar niet alleen de overheid vraagt om opvang. Ook de energie maatschappij weet het wel bont te maken. Aangezien mijn energieleverancier had vastgesteld dat mijn contract naar een einde liep ontving ik een verzoek of ik “Toon” in huis wilde halen.

Nu vraag ik alleen maar om energie en verder niets maar neen Eneco gaf doodleuk aan dat naast de energie ik gratis en voor niets Toon in huis kon nemen. Wanneer het woordje ‘gratis’ in een brief staat wordt ik argwanend. Dat geldt overigens niet alleen voor brieven maar ook voor e-mails. Gratis bon wanneer u op bol.com klikt of gratis reis wanneer u etc.

Vooral niet doen want voor je het weet is je rekening geplunderd. Terug naar Toon. In dat schrijven van Eneco wordt aangegeven dat je zo’n intelligente thermostaat gratis kan krijgen en tot alles in staat is. Hij kan mijn verlichting bedienen, mijn verwarming lager zetten en hij stuurt ook de rookmelder aan. Het moet in mijn huis niet gekker worden. Met Toon haalt u vandaag al de toekomst in huis. Toon is er voor iedereen.

Alles wordt afgesloten met de mededeling ‘Haal ook Toon in huis”.

Maar tegen Eneco zou ik willen zeggen ‘donder op’ met je Toon en zorg dat je tegen fatsoenlijke lage tarieven energie levert. En tegen u zou ik willen zeggen “kom uit je luie stoel’ en zorg dat Toon niet de regie krijgt over je energienota. Uit de stoel heeft ook nog het positieve effect dat je voldoende in beweging blijft dat scheelt zeker een of twee graden op de thermostaat. Lever Toon maar af bij het AZC in de PWA die mensen kunnen wel een beetje ‘menselijke’ warmte gebruiken, toch!

 

Van uw energie zuinige

Gerrit Stroopwafel