‘Uitstekende lokatie voor Islamitisch Centrum’

Inmiddels heeft iedere rechtgeaarde burger van Gouda wel een mening of tenminste een gedachte over waar een Islamitisch Centrum het best in Gouda kan worden gerealiseerd.

Als rasechte ‘stroopwafel’ met een religieuze achtergrond kan ik natuurlijk niet achterblijven.

Dat er een Islamitisch centrum in Gouda wordt gerealiseerd is een goede zaak. Naast de vele kerken is er ook ruimte voor een Moskee. Natuurlijk met een aantal minaretten want als ik zondagochtend door geluid van klokken uit een mooie droom wordt gehaald dan hoort daar het geluid van een muezzin (gebedsoproeper) ook bij. Mooi of niet mooi wakker wordt je er wel van en zeg nou eerlijk, tijdens de zomervakantie in Turkije is dat toch ook pittoresk!

In Gouda staan heel veel kerken in woonwijken die daar al jaren staan en geen overlast veroorzaken.

Natuurlijk is het zondagochtend wel even druk maar de laatste jaren is het kerkbezoek ook afgenomen dus met die drukte valt het wel mee. Laatst las ik een artikel dat de katholieke kerken in het Groene Hart in aantal verder naar beneden zouden moeten worden bijgesteld. Dat brengt mij terug in de tijd van de reformatie toen RK Kerken met slag en stoot werden ‘overgenomen’ door andere geloofsgroepen die ook in een God geloven. Ook onze St. Jan in het Centrum van Gouda kent een dergelijke geschiedenis. Dus waarom niet een van onze bestaande kerkgebouwen ‘zonder slag of stoot’  ter beschikking stellen  voor de realisatie van een Moskee. Ik hoor de rechtgeaarde burger van Gouda alweer denken van ‘dat is een stap te ver’. Ja, misschien wel maar is het niet mooi van onze maatschappij om deze veranderingen door te voeren?

En als we het niet over bestaande kerken willen hebben dan maar bestaande gemeentelijke overheidsgebouwen die de druk van bezoekers wel kunnen doorstaan. Wat dacht u van het oude belastingkantoor aan de Hanzeweg. Ook een Rijksgebouw waar wat mij betreft een Islamitisch Centrum kan worden gerealiseerd. Goed onderhouden (het Rijk zorgt soms beter voor het onroerend dan voor mensen) , voldoende parkeergelegenheid en de mogelijkheid voor de bouw van VIER schitterende minaretten. Minaretten die naast het klokgeluid  de inwoners van Gouda oproepen om naar de kerk te gaan, welke kerk dat dan ook mag zijn. En degenen die dat niet willen kunnen zich dan nog een keer omdraaien. Dat omdraaien geldt ook voor het beleid rond de bestemming van het PWA gebouw. Dat is pas echt veranderen en vernieuwen in Gouda  daar heb ik in ieder geval geen minaret of kerktoren voor nodig maar wel een democratisch genomen besluit.

 

Met een hartelijke groet van uw

 ‘religieuze’ Gerrit Stroopwafel.

 

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen