Verkiezingskoorts naar hoogte punt!

Met nog enkele weken te gaan is de verkiezingskoorts bij raadsleden en kandidaat-raadsleden opgelopen naar boven de 40 graden. Nog even dan moet het hele ‘club’ aan het infuus.
Vier jaar lang hoor je weinig van deze raadsleden maar tegen de tijd van de verkiezingen gaan ze je bestoken met papier en toezeggingen waarvan ze bijvoorbaat al weten dat ze het niet gaan realiseren. Volgens deze oude, maar vanwege zijn geverfde haren nog geen grijze stroopwafel kan in Gouda maar een belofte worden gedaan n.l. “kom op met je geld want de afgelopen jaren hebben wij te veel uitgegeven” of “ wij hebben nu lang genoeg voor u gezorgd ga het nu maar lekker zelf doen” Dat laatste heeft te maken met het Rijksbeleid dat zo mooi ‘participatiebeleid’ wordt genoemd. Socialisten landelijk en in hun kielzog die in deze stad hebben jarenlang de verzorgingsmaatschappij bij verkiezingen naar voren gebracht cadeautjes uitgereikt en veel stemmen binnengehaald. Maar met het gemak van een ‘gladde aal’ propaganderen ze nu de ‘participatiemaatschappij’, het klinkt bijna liberaal. Het kan verkeren ………
Maar wie moet nu het financieel gelach in Gouda, met een schuld van 300 miljoen, gaan opknappen? Stilletjes hopen de socialisten op een kleine nederlaag want dan hoeven ze geen verantwoording te nemen voor het opruimen van de ‘puinbakken’ in Gouda. Of heb ik het hier mis?
Ik zie n.l. opnieuw dat socialisten weer met rozen langs de deur gaan, nog steeds geen verandering in aanpak en werkwijze met die rozen waarvan je bij het aanpakken spontaan een bloeding krijgt. Ga zo door dan kunnen de mensen op 19 maart a.s. niet eens het stempotlood in de hand vasthouden. Mensen hebben n.l. al lang door dat verandering in Gouda alleen maar kans van slagen heeft met andere bestuurders en een ander beleid.
Het zal u, als gewaardeerde lezer, duidelijk zijn dat met het schrijven van deze column mijn koorts en bloeddruk naar ongekende hoogte is opgestuwd. Dat zal eerst afnemen wanneer de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Gouda laat zien dat afscheid kan worden genomen van het bestaande beleid van ‘pappen en nathouden’. Wanneer dat onverhoopt niet gaat lukken dan zal ook ik als echte ‘stroopwafel’ ook aan het infuus moeten. Een ‘litertje’ echte stroop als infuus om een dergelijke ramp te overleven is dan wel het minste dat ik nodig zal hebben.

Van uw (verkiezingskoorts)houdende
Gerrit Stroopwafel